2190-achtergrond-ciel10

problemen en functiestoornissen

Niet kunnen poepen, ongewenst urineverlies, pijnlijke bekkenbodem, aambeien, bedplassen, problemen met vrijen. Het is slechts een greep uit de problemen die mensen kunnen hebben. Iedereen kan er last van krijgen. Vrouwen, mannen en kinderen. Problemen met plassen, poepen en vrijen hebben bijna altijd te maken met het bekken en/of de bekkenbodem. 

Het bekken is het hele lichaamsgebied tussen de heupbeenderen en de bekkenbodem. De bekkenbodem is een lichaamsdeel, waarvan veel mensen niet weten waar het zit en hoe het werkt. Het is een verzameling van kleine spieren die het bekken aan de onderzijde van het bekken afsluit. De bekkenbodem kan door verschillend oorzaken niet goed genoeg worden aangespannen of juist te strak zijn aangespannen. Samen met u zoeken we naar de oorzaak en de oplossing.

 • De bekkenbodem kan te sterk zijn, te strak gespannen, waardoor je problemen kunt ontwikkelen zoals:
  1. plasstoornissen: Niet of slecht starten van het plassen, onderbroken of sproeiend plassen, vaker      ontstaan van blaasontstekingen of heel vaak kleine plasjes plassen of maar een paar keer per dag  plassen.
  2. stoelgangproblemen: verstopping=obstipatie, vaak in combinatie met ontlasting verlies of onvolledig  lozen van de stoelgang. 
  3. Pijn in het onderlichaam: rond de anus, rond de vagina, ter plaatse van het perineum en ook tijdens  het ontlasten en bij het vrijen.


 • De bekkenbodem kan te zwak zijn waardoor je problemen kunt ontwikkelen zoals:
  1. Plasproblemen: Urineverlies bij inspanning=stressincontinentie, urineverlies bij plotse aandrang=urge-incontinentie of een combinatie van beide;
  2. Stoelgangproblemen :Verlies van ontlasting van beetjes tot volledig of alleen windjes;
  3. Verzakkingen van de bekkenorganen: Baarmoederverzakking,  blaas en/of plasbuis verzakking, verzakking van de darm of combinaties.


 • De bekkenbodem coördineert slecht d.w.z. de bekkenbodem kan te laat of te vroeg reageren waardoor je bijvoorbeeld urineverlies hebt ondanks een goede kracht of pijn hebt met vrijen ondanks dat je goed kunt ontspannen.